Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksille Postin noutopisteisiin!

Custom Soundsin historiaa

 
Custom Sounds 


Nimeni on Jani Marjoniemi. Musiikki on ollut intohimoni kuusivuotiaasta saakka, jolloin aloin perehtyä vanhempien sisaruksieni ja vanhempien kaverieni kuuntelemaan musiikkiin. Erityisesti soundit ovat kiinnostaneet minua noin 11-vuotiaasta saakka. Näin tuolloin televisiossa Jimi Hendrixin Cornerstones-kokoelmalevyn mainoksen ja sen sisältämät kappaleet kuulostivat korviini taianomaisilta. En ollut koskaan aiemmin kuullut vastaavia soundeja.

Tuosta hetkestä alkoi tutustumiseni sähkökitaran maailmaan. Sain samana jouluna lahjaksi edellä mainitun Jimi Hendrixin kokoelmalevyn sekä ensimmäisen sähkökitarani. Saatuani kitaran pois lahjakääreistä riensin kytkemään sen kotistereoihimme; kitaravahvistinta mukana ei tullut. Muistan kalvavan pettymyksen tunteen, kun stereoista kuului ääni, joka ei ollut kaukana akustisesta kitarasta. Ihmettelin, että miksei kitarassa ollut säröä? Olin kuvitellut, että sähkökitaran perussoundi on säröinen.

Kävikin ilmi, että soundi saadaan säröytymään apuvälineillä, joita ovat kitaravahvistimet ja pedaalit. Niinpä jonkin aikaa myöhemmin hankimme pienen transistorivahvistimen ja ensimmäisen kitarapedaalini, DODin säröpedaalin. Näillä päästiin jo vähän lähemmäksi tavoittelemaani äänimaailmaa.

Hypätään ajassa eteenpäin. Vuonna 2005 olin tradenomiksi valmistumiseni jälkeen aktiivisesti keikkaileva muusikko. Saman vuoden keväällä pääsimme silloisen bändini kanssa New Yorkiin showcase-keikalle. Matkalla kalusimme läpi kaikki Manhattanin alueen musiikkiliikkeet, ja hämmästyin niiden tarjonnan laajuudesta. Ostin tältä matkalta ensimmäisen boutique-pedaalini, joka oli ZVex Woolly Mammoth. Tuosta matkasta mieleeni jäi itämään ajatus: olisi mahtavaa, jos näitä samoja laitteita saisi ostettua Suomestakin. Niinpä loppuvuodesta 2006 perustin ensimmäisen yritykseni, jonka nimi oli Suomen Musiikkituonti, ja aloin maahantuomaan kitarapedaaleita. Aluksi aioin toimia pelkästään maahantuojana ja jakelijana ilman suoramyyntiä.

Pedaalini kuitenkin poikkesivat suomalaisten kauppojen efektivalikoimista, ja pian huomasin, että mikäli haluan saada pedaaleitani kattavasti esille, olisi oma nettikauppa tähän ratkaisu. Niinpä aloin tutustua verkkokauppojen maailmaan, mikä oli hyvin inspiroivaa.

Vuoden 2007 lopussa aloin työskentelemään Custom Soundsissa. Custom Soundsin perustaja Harri Koski oli ostanut minulta ZVexin pedaaleita ja tiedusteli, haluaisinko tehdä töitä oman firmani ohessa myös hänelle. Nopeasti kävi selväksi, että Harri on myös kova Hendrix-fani, joten yhteinen sävel löytyi helposti. Hyppäsin mukaan ja pian teinkin päivisin töitä Custom Soundsilla ja iltaisin oman firmani parissa.

Vuonna 2011 Harri alkoi olla kiireinen toisen yrityksensä kanssa. Hän tiedusteli minulta, olisinko kiinnostunut ostamaan Custom Soundsin häneltä. Harkitsin asiaa, mutta pelkäsin luhistuvani yksin työtaakan alle. Samoihin aikoihin Custom Soundsiin tuli töihin Kimmo Aroluoma, jonka kanssa yhdistimme voimamme vuonna 2012. Ostimme tuolloin yhdessä Custom Soundsin Harrilta. Samalla Suomen Musiikkituonnin jo suhteellisen mittavaksi kasvanut efektivalikoima liittyi osaksi Custom Soundsia, joka tunnettiin myös laadukkaasta efektitarjonnastaan.

Vuoteen 2017 saakka luotsasimme Custom Soundsia yhdessä ja veimme yritystä huimasti eteenpäin: uusimme Custom Soundsin valikoiman ja toimintatavat lähes täysin sekä loimme yritykselle kaksi uutta verkkokauppaa.

Vuoden 2017 lopulla oli jälleen muutoksen aika. Kimmo siirtyi pyörittämään Custom Boards-nimistä pedaalilautoihin ja soittajien ongelmanratkaisuun keskittyvää yritystä, ja Custom Sounds jäi minulle.

Ollessani nyt yksin päävastuullisena Custom Soundsista tulen toteuttamaan alkuperäistä ideaani: tarjoamme soittajille inspiraatiota erilaisten efektilaitteiden ja soundien muodossa. Tavoitteenamme on tarjota Suomen kattavin ja laadukkain pedaalivalikoima, josta löytyy niin isompien valmistajien perusvalikoima kuin eksentristen boutique-valmistajienkin laitteita eri puolilta maailmaa.

Itse kitarat ja kitaravahvistimet ovat myös suuri osa soundikokonaisuutta, joten löydät valikoimastamme myös niitä. Kitara- ja vahvistinvalikoimamme ei ole suuren suuri, mutta sitäkin laadukkaampi.

Tarjoamme kaikille tuotteillemme 14 päivän tyytyväisyystakuun ja 3 vuoden takuun. Nämä takuut edellyttävät, että myymämme tavara on laadukasta ja kestävää. Laadukkaampi tavara maksaa ostaessa vähän enemmän kuin halpatuotanto, mutta vastaavasti kestää yleensä vuosikausia pidempään.

Toinen tavoitteemme on tarjota ensiluokkaista palvelua niin netissä kuin myymälässämmekin. Jos tiedät, mitä tarvitset, voit tilata tavaran helposti nettikaupastamme. Jos taas et ole aivan varma siitä, mitä haet, voit tulla myymäläämme testaamaan eri vaihtoehtoja. Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja tutustuu valikoimamme laitteisiin perinpohjaisesti. Saat meiltä koska vain apua verkkokaupan chatin kautta, sähköpostilla, puhelimitse tai käväisemällä paikan päällä. Takaan, että vastaamme jokaiseen yhteydenottoon ja normaalisti teemme sen 24 tunnin aikahaarukan sisällä.

Olen lukemattomia kertoja kuullut ja lukenut siitä, miten Suomessa saa huonoa palvelua, ja olen omalta osaltani pyrkinyt muuttamaan tätä käsitystä Custom Soundsissa työskennellessäni. Asiakaspalvelun laatu mitataan varsinaisesti vasta silloin, kun eteen tulee ongelmia, esimerkiksi silloin, kun meiltä tilattu tai ostettu tuote menee rikki. Pyrimme ratkaisemaan ongelmatilanteet niin hyvin ja nopeasti kuin vain mahdollista. Teemme kaikkemme sen eteen, että asiointi kanssamme olisi mahdollisimman vaivatonta myös silloin, kun asiat eivät mene putkeen.

Uskoisin tässä kaikessa olevan kyse siitä, että jahtaan edelleen sitä tunnetta, jonka tunsin Hendrixin tv-mainosta katsoessani, ja toivon, että muut voisivat tuntea saman.

 

Helsingissä 1.8.2017

Jani Marjoniemi
Custom Soundsin omistaja, kahden tyttären ylpeä isä ja uusien soundien metsästäjä.

Suomi
Suomi