Ilmaiset toimitukset Postin noutopisteisiin.
Noutopisteet tulevat näkyviin kun olet syöttänyt kassalla postinumerosi.

Mad Professor Kosmos Reverb

Mad Professor Kosmos Reverb antaa sinulle 11 erilaista, tarkasti säädettyä kaikusoundia kompaktissa paketissa. Mukana perinteisiä reverb-soundeja, shimmer-kaikuja ja kaiun ja delayn yhdistelmiä. Jalkakytkin pohjaan painettuna aktivoi "Freeze"/swell-tilan. Kuiva signaali pysyy 100% analogisena läpi pedaalin.


Arvioitu toimitusaika: Heti
Varastossa: 4 kpl


229,00 €

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

Mad Professor

Klo 14 mennessä tehdyt tilaukset lähetetään saman päivän aikana. Toimituskulut 0 € Postin noutopisteisiin!

Oletko nähnyt paremman hinnan muualla? Ilmoita meille niin päivitämme hintamme:

info@customsounds.fi

Myymälän numero: 010 2312 460 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

14 päivän tyytyväisyystakuu. Voit palauttaa tuotteen tai vaihtaa sen toiseen.

Kolmen vuoden takuu kaikille tuotteille.

 

 

Kuvaus

Yksityiskohdat

Mad Professor Kosmos Reverb antaa sinulle 11 erilaista, tarkasti säädettyä kaikusoundia kompaktissa paketissa. Mukana perinteisiä reverb-soundeja, shimmer-kaikuja ja kaiun ja delayn yhdistelmiä. Jalkakytkin pohjaan painettuna aktivoi "Freeze"/swell-tilan. 100% analoginen kuiva signaali.

 • Säädöt ja ominaisuudet:
  Program: Valitsee käytössä olevan kaikusoundin. 11 vaihtoehtoa sisältäen seuraavat: Plate, Room, Spring, Hall, kolme erilaista reverb+shimmer -soundia, kaksi erilaista reverb+delay -soundia.
  Level: Säätää kaiun ja kuivan signaalin välistä suhdetta.
  Tone: Säätää kaiun äänenväriä.
  Time: Säätää kaiun pituutta.
  Control: Control-säätö ohjaa eri soundeissa eri ominaisuuksia. Löydät tarkemmat tiedot manuaalista. Vaihtoehtoina Ducking Depth, Swell rise speed, Shimmer ratio ja Delay level.
  Jalkakytkin: Lyhyt painallus kytkee pedaalin päälle ja pois päältä. Pitkä painallus aktivoi swell/freeze-toiminnon, jolloin kaiut jatkuvat tarvittaessa loputtomasti.
 • "Wet only" -tila.
 • Virrantarve: 2,1 mm 9-12V DC miinus keskellä virtalähde tai 9V paristo. 90 mA. Suosittelemme virtalähteen käyttämistä korkean virrankulutuksen vuoksi. Paristolla soittoaika on vain 2-3 tuntia.
 • True Bypass

 

Kosmos Reverbin suunnittelijan Jyrki Rahkolan mietteitä pedaalista:

Kosmos Reverb on todella onnistunut pedaali. Kooltaan se on pieni, mutta siihen on saatu mahdutettua paljon erilaisia ominaisuuksia ja soundeja. Mutta erityisesti pedaalissa teki vaikutuksen sen käytettävyys. Käyttölogiikkaa varmaan mietittiin paljon?

– Meillä oli suunnitteilla yksi toinen pedaali, jonka osana oli reverb. Ja sitten oli puhetta, että reverb-osuuteen voisi laittaa jotain ekstraa. Sovittiin että teen aluksi reverb-proton. Aloin tehdä ja aikani väänsin protoa ja rupesin leikkimään reverb-ideoilla ja kehittelin algoritmejä, shimmerit, freezet ja duckingin ja swellin. Tein neljä soundipaikkaa protoon ja lähetin sen Harrille testattavaksi. Tuli vastaus: “Unohda se alkuperäinen idea. Tämä on niin kova, että me julkaistaan tämä.”. Sitten tehtiin työtä eteenpäin, lisää soundipaikkoja. Eka proto oli iso, joka tehtiin pienempään kokoon ja hiottiin soundeja. Eli pedaali herätti firman sisällä niin paljon intoa, että suunnitelmat muuttuivat.

Kosmos on erilainen muihin pedaaleihin verrattuna, koska soundipaletti on niin laaja. Yleisesti proffan pedaalit hoitavat yhden spesifin jutun hyvin.

– Kosmoksesta haluttiin tehdä laaja. Ehdoton vaatimus oli kuitenkin, että siitä pitää löytyä hyvät perus-reverbit ja pientä reverbiä. Kun hall ja plate pistetään täysille, niin kaiku on lähes loputon ja niillä saa vellovia soundimaailmoja. Kaikki säätöalueet ovat käyttökelposia. Haluttiin tehdä pedaalista sellainen, että se on helppokäyttöinen. Eli soundeiltaan laaja, mutta silti helppo käyttää.

Swell ja Freeze toimivat hyvin, jäävät taustalle ja eivät ala soida liian lujaa.

– Swellia ohjataan jalkakytkimellä. Toinen vaihtoehto olisi ollut automaatti-swell, jota on monissa pedaaleissa. Mutta minun kokemukseni mukaan ne toimivat vähän epäloogisesti. Eivät salli kaikenlaista soittoa. Tuossa on kontrolli soittajalla. Tavaraa menee sisään reverbiin, eli tavaraa menee sisään kun kytkin painetaan pohjaan.

Shimmer on todella hyvä Kosmoksessa.

– Kun kehitin shimmer-algoritmiä, kehitin ja kokeilin niin kauan, että oli sellainen soundi, joka omaa korvaa miellytti. Luotin omaan fiilikseeni ja korvaani siitä, että mikä on hyvä. Jos tuli jokin juttu, mikä ei itseäni miellyttänyt, hylkäsin sen heti ja kehitin uutta.

Vaikka siinä on oktaavi ylös, se ei kuulosta pisteliäältä, kuten digitaalioktaavit yleensä.

– Siinä on aika keskeinen homma sen tone-säädön käyrä, että se leikkaa sopivasti ja sopivalla jyrkkyydellä. Tone on todella laaja, millä sain soundiin tietyn pehmeyden. 

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Olet arvostelemassa tuotetta: Mad Professor Kosmos Reverb

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

  1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä
Laatu
Hinta
Kokonaisarvio

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista