Ilmaiset toimitukset Postin noutopisteisiin.
Noutopisteet tulevat näkyviin kun olet syöttänyt kassalla postinumerosi.

Plektrat

Plektra on kitaran kielien ohella yksi ylikatsotuimpia osia kitaran soundissa. Usein soittaja pysyy taianomaisesti nuoruuden plekuvalinnassaan, eikä kyseenalaista sitä koskaan urallaan. Kitaristi soittaa juuri sillä samaisella lehdykällä, jolla oppi alunperin soittamaan! Kuitenkin plektran muoto ja materiaali vaikuttavat huomattavasti siihen miten kieli soi.

Kun kieltä näppäillään, synnyttää eri materiaalien välinen kontakti myös harmonisia yläkerrannaisia valitun nuotin mukaan. Jos soitat peukalon iholla on soundi pehmeä. Hieman kynttä mukaan, ja kieli herää eloon eri tavalla. Eri materiaalit synnyttävät erilaisen soinnin ja tästä syystä plektran valinnalla on suuri merkitys siihen miten kitara erottuu miksauksesta tai miksi joidenkin kitaristien soundi on erottelevampi kuin toisten.

Pyramid valmistaa klassisia selluloidiplektroja, joiden soundi miellyttää monia kitaristeja. Hollantilaisen Wegenin resepti on salainen, ja tämä mustalaisjazz-kitaristien suosikkipleku on levinnyt nykyään myös sähkökitaristien pariin. Moni vanhaa plekuaan vaalinut soittaja on yllättynyt positiivisesti näitä kokeillessaan.

9 tuote(tta)

/ sivu

9 tuote(tta)

/ sivu