Kielet

Kielet ovat usein aliarvostettuja kitaran soundia päivittäessä. Moni soittaa nykyajan bulkkikielillä sen kummemmin niitä miettimättä. Eri vuosikymmeninä on soitettu kuitenkin hyvinkin erilaisilla kielillä, ja niillä on saatu aikaan monenlaisia soundeja. Pyrkimyksemme on kattaa valikoimassamme koko länsimaisen rock-musiikin historia 50-luvulta nykypäivään. Soundiltaan vanhimmat kielet juontavat itseasiassa jopa 1900-luvun alkuun, jolloin nylonkielisessä kitarassa käytettiin suolikieliä. Näiden kielten sointi eroaa huimasti moderneista nylonkielistä, eikä romantiikan ajan kitaramusiikkia voikaan autenttisesti soittaa ilman niitä.

50-luvulta tutut hiotut kielet ovat edelleenkin monen jazz- ja perinnetajuisten soittajien valinta. Bassossa hiotut kielet ovat varma valinta kun halutaan Motown- tai Paul McCartney-tyyppistä soundimaailmaa. 1960-luvulla kielet tehtiin pyöreään punoslankaan puhtaasta nikkelistä, niiden soundi on kellomaisempi ja soveltuu hyvin yksikelaisille mikeille. 1970-luvulta lähtien kielten sisus on ollut kulmikas, jolloin niitä on pystytty tekemään koneilla käsinpunomisen sijaan. Nämä kielet soivat räyhäkkäästi ja ovat standardivalinta rockin soitossa.

Hankimme kielemme tarkoin valituilta valmistajilta. Saksalainen Pyramid ja yhdysvaltalainen Snake Oil Brand ovat molemmat maailmalla tunnettuja kielivalmistajia, joiden takana meidän on helppo seistä. Olemme asentaneet testikitaroihimme kattavan valikoiman kieliämme. Pääset kokeilemaan niiden eroja jo myymälässämme.

14 tuote(tta)

/ sivu

14 tuote(tta)

/ sivu