Kaappipiuhat

Poistuessaan vahvistimesta kitaran signaali on haavoittuvainen ja altis signaalihävikille. Voidaankin sanoa, että kitarajärjestelmän tärkeimmät johdot ovat sen ensimmäinen ja viimeinen johto.

Kitaravahvistimen viimeinen osa on päätemuuntaja, joka yhdistää pääteputket kaiuttimeen. Päätemuuntaja muuntaa korkeajännitteisen, mutta virraltaan alhaisen signaalin matalajännitteiseksi, mutta virraltaan voimakkaaksi signaaliksi. Samalla pääteputkilla oleva tuhansien ohmien kuorma tippuu matalaimpedanssiseksi kaiutinkaappia varten. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun signaalin fyysinen reititys katkaistaan sillä signaali johdetaan muuntajan läpi magneettikentän avulla. Sen talteen nappaaminen kaiutinta varten on elintärkeää soundin laadun ylläpitämiseksi.

Toisin kuin kitarajohdossa kaiutinjohdossa kulkee kaksi toisistaan eristettyä johtoa. Kitarajohdossa toinen osa on punottu suojakerrokseksi. Vahvistimen kaiutinliitännästä tulevan korkean virran takia se sulaa helposti eikä täten sovellu kaiuttimeen kytkettäväksi. Laiminlyömällä tämän tärkeän, toiseksi viimeisen lenkin ennen kaiutinta uhraat pahimmillaan koko soundisi.

Evidence Audio tarjoaa vakuuttavinta mahdollista Siren-kaiutinjohtoa, jonka eron huomaa soundissa selvästi, kun sitä vertaa tavalliseen bulkkijohtoon. Toinen hyvä valinta on Spectraflexin kaapeli, jonka silkkipäällysteinen punos on miellyttävää käsitellä. DIY-ihmisille tarjoamme Van Dammen studiotasoista kaiutinjohtoa, jonka voi liittää kätevästi joko plugiliittimiin tai Speakon-liittimiin. Abiko-liittimellä kytket johdon suoraan kombosi ämyriin, jolloin toiseen päähän sopii kätevästi Neutrikin kulmaplugi. Parempaa päivitystä oman kombonsa soundille on vaikea kuvitella.

LUE LISÄÄ KAIUTINJOHDOISTA VERKKOLEHDESTÄMME

4 tuote(tta)

/ sivu

4 tuote(tta)

/ sivu