Instrumenttikaapelit

Kitarajohto koostuu kahdesta johtimesta. Toinen on mahdollisimman hyvälaatuinen kupariseos, joka kulkee johdon keskellä. Toinen johdin kierretään keskijohtimen ja sitä ympäröivän eristeen ympärille verkkomaiseksi suojaksi ympäristöstä tulevia häiriöitä kohtaan.

Passiivimikeillä varustetun kitaran lähtösignaali on heikko. Etenkin yksikelaiset mikit ovat hyvin alttiita erilaisille häiriöille ja kitarajohto vaikuttaa suuresti kitaran lähtösoundiin. Jos sinulla on kitarassasi aktiivimikit, ei johdon laatu ole niin kriittinen, koska signaali on jo lähtökohtaisesti vahvistettu. Passiivimikeistä lähtevä volttimäärä on kuitenkin häviävän pieni ja se on samalla koko kitarajärjestelmän herkin osa. Evidencen ja Spectraflexin johdot ovat varmoja valintoja yksikelaisille, heikkotehoisille mikeille.

Kierrejohdoilla pystytään tiputtamaan kitaramikkien resonassitaajuutta, jolloin soundista lähtee usein korville epämieluisaa kireyttä pois. Voxin halpa johto on hyvä vaihtoehto tähän tarkoitukseen. Jos taas haluat vintage-ulkonäköä, mutta parempilaatuista soundia, on Divine Noisen kierrejohto oiva valinta.

Pahimmillaan vääränlainen johto muuttaa kitaramikkiesi taajuutta niin, että kitarasi ja vahvistimesi välinen feedback ei enää soi kunnolla. Johto muuttaa mikkien käyttäytymistä yllättävän paljon ja johtoa summamutikassa vaihtamalla ajaudut yllättäviin ongelmiin. Voit tuntea, että soundissasi ei ole kaikki kohdallaan. Johto tulisikin pitää aina samana, kun oikea valinta on tehty.

LUE LISÄÄ KITARAJOHDOISTA VERKKOLEHDESTÄMME

10 tuote(tta)

/ sivu

10 tuote(tta)

/ sivu