DIY-johdot ja -tarvikkeet

DIY-välijohdot kasvattavat koko ajan suosioitaan. Evidencen Monorail ja SiS-plugi -yhdistelmä on ollut markkinoilla muutaman vuoden ja se on nopeasti vakiinnuttanut asemansa suosituimpana ratkaisuna pedaalilautaan, jossa tärkeimpänä kriteerinä on transparentti soundi ja luotettava toiminta. Johto kuoritaan kuten juotettaessa, jonka jälkeen se kierretään liittimen sisällä olevaan messinkikierteeseen. Näin syntyy varmin mahdollinen johto, jonka vedonpoisto on pettämätön. Evidence-yhdistelmä takaa myös täysin hapettoman ja murtumattoman liitännän, jotka ovat tinalla juottamisen perusongelmia.

Johtojen kolvaaminen on toinen vaihtoehto. Pedaalilaudoissa tai räkeissä kannattaa käyttää mahdollisimman pieniä liittimiä. Switchcraft-liittimet ja Van Dammen ohuempi kaapeli ovat loistava yhdistelmä silloin, kun haluat tehdä johtoja eri liittimistä ja eri pituisina.

Instrumenttijohtoihin ja vahvistimelle vienteihin käytämme Custom Boardsilla englantilaisen Van Dammen ammattitasoista kitarakaapelia, jonka soundi on mukavan neutraali. Siihen sopivat mainiosti Neutrikin suora- tai kulmaliittimet.

XLR-johdoissa normaalisti käytettävän stereojohdon yksi hyödyllisin käyttötarkoitus on vahvistimen kanavan tai kaiun/vibraton vaihtaminen.

Tässä tapauksessa johto on yleensä kätevin tehdä itse, koska vahvistimen kanavanvaihtajien johdot ovat usein valitettavan lyhyitä. Kanavanvaihtajan ”modaaminen” on helppo operaatio, jonka avulla saat vahvistinkäskyt kätevästi eteesi isoimmillakin lavoilla.

Samaisesta johdosta voit toki tehdä itsellesi myös sopivan pituiset mikrofonijohdot käyttämällä Neutrikin XLR-liittimiä. Tämä kytkentätapa on ns. balansoitu eli tehokkaasti häiriösuojattu. Sitä voidaan vetää huomattavasti pidempiä matkoja kuin tavallista kitarajohtoa. Siksi XLR-johdon tärkein kriteeri on kestävyys ja käytettävyys eikä niinkään huoli soundin tummumisesta kuten instrumenttijohdoissa.

Johtovalintamme tässäkin kategoriassa on Van Damme. He ovat johdottaneet mm. Abbey Road ja SIR-studiot, ja luotamme täysin heidän stereojohtoihinsa, joita on kahta eri paksuutta: kiinteisiin asennuksiin soveltuva ohuempi ja pitkiin vetoihin paksumpi johto.

Neutrikin D-kokoiset paneeliliittimet ovat yleinen näky audioräkeissä ympäri maailman. Niistä on hyötyä myös pedaalilaudoissa. Jos signaalin sisääntulo tai ulosmeno halutaan sijoittaa laudan alle, voidaan se tehdä helposti erillisellä adapterikotelolla. Juotokset tehdään kotelon sisään ja lukittava liitin pitää kiinnityksen varmana. XLR-johtojen liitännät lavan edestä taakse tapahtuvat helposti tällä menetelmällä. 

LUE LISÄÄ KITARAJOHDOISTA VERKKOLEHDESTÄMME

30 tuote(tta)

/ sivu

30 tuote(tta)

/ sivu