Volume/Expression

Efekteistä saadaan entistä enemmän irti, jos niiden toimintaa pystytään ohjaamaan erillisellä ekspressiopedaalilla. Voit säätää ekspressiopedaalin muokkaamaan vain yhtä parametria efektissäsi ja kontrolloida sitä jalallasi soittosi aikana. Tämä digitaalisten efektien mukanaan tuoma luksus antaa kitaristeille hyvinkin monipuolisia mahdollisuuksia luoda täysin ennenkuulumattomia soundeja.

Volume-pedaali itsessään on vanha keksintö. Sen voi kuitenkin sijoittaa moneen eri kohtaan signaalitiellä. Jos volume-pedaali on heti kitaran jälkeen, kontrolloi se kitarasta tulevaa signaalia koko muulle ketjulle. Jos se asetetaan distortion-pedaalien jälkeen, saadaan särösoundi pysymään samana, mutta muutettua signaalin äänenvoimakkuutta soittotilanteeseen sopivaksi.

Jos volume-pedaalin asettaa juuri ennen delay-pedaaleita, saadaan luotua ainutlaatuisia efektejä, joissa vain efektien hännät jäävät kuuluviin samalla kun koko muu signaali vaimennetaan pois. Mahdollinen sijoituspaikka volume-pedaalille on myös ketjun viimeisenä, jolloin se toimii tehokkaana master-mutena. Äärimmäisessä tapauksessa volume-pedaalin voi laittaa jopa vahvistimen efektilenkkiin, jolloin sillä kontrolloidaan myös vahvistimen etuasteella tehtävää säröä. Tällöin volume-pedaalin potentiometrin pitää kestää linjatasoista signaalia.

LUE LISÄÄ VOLUME JA EXPRESSION-PEDAALEISTA VERKKOLEHDESTÄMME

17 tuote(tta)

/ sivu

17 tuote(tta)

/ sivu