Viritysmittarit

Sen jälkeen kun BOSS esitteli pedaalimallisen viritysmittarinsa 1998, mikään ei ole ollut ennallaan. Tuon jälkeen kitaristit ovat pystyneet polkaisemaan virittimen päälle ja virittämään hiljaisesti kappaleiden välissä. Viritysmittari kuuluu liki jokaisen kitaristin keikkavarustukseen. Tällä on ollut dramaattinen vaikutus soittimien vireeseen ja koko kitarasoundin terävöitymiseen keikkaolosuhteissa.

Virittimet jaotellaan karkeasti sillä perustein, onko niissä bufferi vai ei. Joissain tilanteissa bufferi voi olla kätevä, jotkut taas haluavat pitää signaalinsa mahdollisimman koskemattomana loppuun asti. Tällöin tbp-viritin on paras vaihtoehto. Jos sinua kiinnostaa kitaran vireen tarkempi viilaaminen, on Sonic Researchin Turbo Tuner ainoa oikea vaihtoehto. Sen avulla voit virittää kitarasi kunkin biisin sävellajin mukaan. D-duurin ja Cis-mollin erot kitaran kaulalla ovat huimia. Samalla vireellä ei voi soittaa täysin puhtaasti kuin yhdessä sävellajissa kerrallaan.

Kuten soundi, myös vire on lopulta soittajan sormissa. Toiset kuulostavat vireisemmiltä kuin toiset, soittimesta riippumatta. Ikivanha totuus on, että kitara on tasaisesti epävireinen soitin. Ammattimaisella virittimellä palvelet kuulijoitasi ja vältyt noloilta tilanteilta keikkaolosuhteissa.

LUE LISÄÄ VIRITYSMITTAREISTA VERKKOLEHDESTÄMME

6 tuote(tta)

/ sivu

6 tuote(tta)

/ sivu