Erikoisefektit

Perinteiseksi mielletyt efektit ovat syntyneet tarpeesta toisintaa joku jo muilla keinoin aikaansaatu soundi. Kyseessä on voinut olla vahvistimen ominaissoundi tai nauhakokeilut studiossa. Onneksi suunnittelijat eivät polje paikallaan, ja uusia efektejä kehitetään iloksemme jatkuvasti.

Erikoisefektit-kategorian alle kasaamme ne efektit, joita emme saa mahtumaan mihinkään muuhun luokkaan. Tavoitteemme on aina luokitella kaikki efektimme mahdollisimman tarkasti ja pitää erikoisefektien ryhmä mahdollisimman pienenä. Jos kuitenkin etsit jotain todella tavallisuudesta poikkeavaa, on hyvinkin mahdollista, että löydät sen tästä kategoriasta.

Yksi tunnetuimmista erikoisefekteistä on Ring-modulaatio. Se on haastava efekti eikä miellytä kaikkien korvaa. Sitä voi olla vaikea tunnistaa, mutta oikeissa käsissä sillä saadaan aikaan erittäin persoonallista efektointia. Soundi perustuu nimensä mukaisesti komponenttien sarjaan, jossa ääntä kierrätetään kehässä toistamiseen samojen osasten läpi. Efekti on tullut kitaristien repertuaariin analogisyntetisaattoreiden maailmasta.

Ring-modulaatio on modulaatioefekteistä selkeästi harvinaisin ja vähiten käytetty. Sitä kuullaan silti mitä yllättävimmissä ja tutuimmissa kappaleissa kuten esimerkiksi Black Sabbathin Paranoidin soolossa.

LUE LISÄÄ ERIKOISEFEKTEISTÄ VERKKOLEHDESTÄMME

5 tuote(tta)

/ sivu

5 tuote(tta)

/ sivu