Bassoefektit

Efektointi ei ole pelkästään kitaristien yksinoikeus. Samat pedaalit soveltuvat monesti sekä kitaralle että bassolle. Modulaatioefektit ovat suosittuja basistien keskuudessa, samoin filtterit. Basson yleisin efekti on kuitenkin overdrive. Echo-ryhmän pedaalit ovat ehkä vähiten basistien käyttämiä (jos et satu olemaan Roger Waters).
 
Jos bassoa särötetään tyylillä, se ei välttämättä kuulu miksauksessa kuin lisääntyneenä klangina. Joskus tärkeät alataajuudet jäävät puuttumaan, jolloin efekti ei palvele kokonaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla. Yleinen käytäntö on ollut yhdistää keikkatilanteessa D.I.-signaali efektoituun signaaliin ja tehdä näin haluttu bassosoundi ja balanssi yleisöä varten.
 
Varta vasten bassolle tehdyt efektit sisältävät usein blend-toiminnon, jolloin puhtaan ja efektoidun soundin miksauksen voi tehdä jo pedaalilla. Olemassa on mm. upeankuuloisia overdriveja, särkijöitä ja modulaatioefektejä. Niiden yläpää on pureva ja alataajuudet nasevia.
 
Usein bassopedaalit löytävät tiensä myös kitaristien signaalitielle. Efektien erilainen EQ palvelee etenkin alavireessä soittavia kitaristeja, mutta myös niitä, jotka eivät tyydy kaikista perinteisimpiin ratkaisuihin.

LUE LISÄÄ BASSOEFEKTEISTÄ VERKKOLEHDESTÄMME

28 tuote(tta)

/ sivu

28 tuote(tta)

/ sivu