Phaser ja Vibe

Phaserin esikuvana oli nauhureiden avulla tehty flanger-efekti. Phaserilla yritettiin myös tehdä samaa kuin univibe-efektillä, joka puolestaan yritti kuulostaa Leslieltä. Phaserista tuli kuitenkin viben seuraaja, ja lopulta suositumpikin kuin esikuvastaan. Efekti saatiin aikaan eri tekniikalla, ja siitä tuli hieman syvempi kuin vibe, joka on perusluonteeltaan miedompi. Nämä kaksi soundia ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan. Kuuntelemalla ja kokeilemalla selvität, kumpi niistä vastaa lähemmin omia toiveitasi.

LUE LISÄÄ PHASER-EFEKTISTÄ VERKKOLEHDESTÄMME

Vibe tuli tunnetuksi Jim Hendrixin käyttämänä Woodstock-festivaaleilla kuvatulla tallenteella. Sittemmin sitä ovat käyttäneet lukuisat psykedelianjanoiset kitaristit. Alunperin Leslie-kaappia kopiomaan lähtenyt ja sittemmin phaserin kopioimaksi tullut soundi on nykyään käsite jo itsessään.

60-luvun psykedeliabuumin aloittama ja 70-luvulla Robin Trowerin tutuksi tekemä vaiheenkääntöön perustuva efekti on nykyään klassikon asemassa. Pedaalit ovat monikäyttöisiä ja soveltuvat moneen eri musiikkityyliin. Pink Floydin soundi ei olisi sama ilman Uni-Vibea, kuten ei Jimi Hendrixinkään.

LUE LISÄÄ VIBE-EFEKTISTÄ VERKKOLEHDESTÄMME

11 tuote(tta)

/ sivu

11 tuote(tta)

/ sivu