Kompressorit

Monet legendaariset kitarasoundit on saatu aikaan tyylikkäällä ja voimakkaalla kompressoinnilla, joka on salaisuus mm. ”chicken picking” ‑tyyliseen kantrikitarointiin. Tätä soundia olisi mahdoton luoda ilman tuntuvaa kompressointiefektiä. Tarkoitukseen sopivia kompressoreita ovat mm. Rossin ja MXR:n vanhat pedaalit. Monet nykyään olemassa olevista efekteistä ovat näiden kopioita tai muunnelmia. Niillä voit kompuroida soundisi täysin tukkoon, jolloin efekti ”lyttää” soittosi dynamiikan ja luo nuottien päälle sille tunnusomaisen “napseen”.
 
Toista koulukuntaa edustavat studiotyyliset kompressorit, jotka tasoittavat soundia hienovaraisemmin. Niillä saadaan tasattua soiton epätasaisuuksia ja helpotettua samalla vahvistimen säätämistä. Herkimmillään kompressori voikin olla hädin tuskin kuultavissa oleva mauste.
 
Parhaiten kompressoriin pääsee kuitenkin kiinni voimakkaan efektin kautta. Sieltä on helppo tulla takaisinpäin ymmärrettyään kerran sen periaatteen. Yksi tapa on simuloida kompressorilla vahvistimen päätteen kyykkäämistä, jolloin haluttu ”sag” saadaan aikaan pienemmillä äänenvoimakkuuksilla. Säröpedaalin jälkeen sitä voidaan käyttää boosterinomaisesti nostamaan signaalin voimakkuutta.

LUE LISÄÄ KOMPRESSOREISTA VERKKOLEHDESTÄMME

10 tuote(tta)

/ sivu

10 tuote(tta)

/ sivu