Echo

Englannin kielen sana echo tarkoittaa suomeksi kaikua, kun taas suomen kielen sana kaiku usein mielletään englanniksi tarkoittamaan sanaa reverb. Tämän takia moni käyttää puheessa harhaanjohtavia termejä, mikä puolestaan voi vaikeuttaa soundin kuvailemista kanssamuusikoille.
 
Delaylla tarkoitetaan yhden äänen toistoja. Echossa taas perusäänelle syntyneet toistotkin saavat uuden elämän, kun ne toistetaan uudestaan ja uudestaan. Echo käyttäytyy kuin kanjoni, jossa huuto moninkertaistuu.
 
Reverb puolestaan tarkoittaa huonetta tai tilaa, jossa soittaminen tapahtuu. Sillä pyritään luomaan soundiin tilan tuntu.
 
Nauhakaiut ovat echo-sarjan efekteistä suosituimpia. Ne ovat upeaa kuultavaa, sopivan arvaamattomia ja ruokkivat soittajan inspiraatiota. Efektin jäljet johtavat 50- ja 60-luvun kitarasoundeihin. Olisikin mahdotonta kuvitella sähkökitaran historiaa ilman nauhakaikua. Nykyään nauhalla tehty echo-efekti pystytään toteuttamaan kehittyneen prosessoritekniikan myötä niin, että vain ani harva kuulee eroa alkuperäisen ja digitaalisen välillä.

LUE LISÄÄ ECHO-EFEKTEISTÄ VERKKOLEHDESTÄMME

50 tuote(tta)

/ sivu

50 tuote(tta)

/ sivu