Overdrive

Helpoin tapa erottaa overdrive muista säröpedaaleista on miettiä sen käyttötarkoitusta. Toisin kuin itsenäisemmät distortion ja fuzz, overdriven tarkoitus on auttaa vahvistinta yliohjautumaan ja täydentämään sen luonnollista soundia. Overdrive tekee hellävaraisen klippauksen signaalin huippuihin ja yleensä pitää aaltomuodon lineaarisena, aivan kuten vahvistimen pääteputkisaturaatio.

Toinen variaatio overdrive-pedaaleissa on epäsymmetrisesti klippaava säröpiiri. Sen käyttäytyminen on hieman samankaltaista kuin vahvistimen, jonka pääteputket ovat epäbalanssissa. Kummatkin aaltomuodon puolet säröytyvät eri lailla. Tuloksena on paksumpi, rosoisempi ja dissonoivampi soundi.

Perinteinen overdrive-soundi syntyy pedaalin ja vahvistimen yhteispelillä: signaali klippaantuu hieman jo pedaalissa, mutta lopullisen muron soundiin tekee vahvistin. Klassinen overdrive-pedaali ei siis yksistään kuulosta miltään, vaan tarvitsee aina tuekseen vahvistimen.

Uudet ”foundation-overdrivet” tekevät tähän poikkeuksen. Nämä uuden sukupolven pedaalit ovat vahvistimen kaltaisia overdrive-pedaaleita, joilla saat luotua eri vahvistimille luontaista yliohjautumista pedaalin muodossa. Mukana on tuttujen vahvistimien soundeja Englannista ja Yhdysvalloista. Nämä pedaalit eivät tarvitse mitään eteensä tai jälkeensä, vaan koko soundi on niiden sisällä. Nämä pedaalit ovat tervetullut lisäys perinteisten pedaalien rinnalle. 

49 tuote(tta)

/ sivu

49 tuote(tta)

/ sivu