Fuzz

Fuzz on säröytymisen jyrkin aste. Se on jopa distortioniakin voimakkaampi efekti. Jos distortion kuulostaa high gain ‑vahvistimelta, fuzz voi kuulostaa siltä kuin luukuttaisit rikkinäistä vahvistinta täysillä. Fuzz voi myös tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Joillekin se on laulavan kaunis soolosoundi, toisille murhaavan jyräävä riffisoundi.
 
Fuzzeja on valmistettu 60-luvulta lähtien, jolloin niissä käytetyt transistorit olivat hyvinkin epätasalaatuisia. Pedaalien ympärillä leijuva mystiikka juontaa pitkälti germaniumtransistorien epävakaaseen ja lämpövaihteluille herkkään mutta pehmeään soundiin. Nykyään kaikki komponentit valitaan vanhojen mallien parhaiden yksilöiden asettamien esikuvien mukaan. Näin syntyy ”replikoituja” versioita aikansa kultaisista pedaaleista.
 
Germaniumin korvannut piiversio tuottaa erilaisen fuzz-soundin. Tasaisuutensa ja luotettavuutensa lisäksi siinä on enemmän gainia, mikä on monelle juuri ”se” juttu. Näiden kahden transistorityypin eroavaisuudet takaavat, että fuzzeja löytyy jokaiseen makuun.
 
Uskallamme väittää, että valikoimastamme löytyy joitakin parhaita fuzz-pedaaleita, mitä rockmusiikin historiassa on koskaan nähty.

LUE LISÄÄ FUZZ-PEDAALEISTA VERKKOLEHDESTÄMME

30 tuote(tta)

/ sivu

30 tuote(tta)

/ sivu